Missing Maps Mapathon na SAV

Mladí vedci SAV v spolupráci s Amavet klubom č. 962 a Geografický ústav SAV si Vás dovoľujú pozvať na už deviaty bratislavský mapathon.

Toto dobrovoľnícke podujatie sa bude konať 24. septembra od 17:00 v priestoroch knižnice Geografického ústavu SAV na Štefánikovej ulici v Bratislave.

Prihlasovanie a všetky aktuálne informácie nájdete prostredníctvom udalosti vytvorenej na sociálnej sieti Facebook.

Registrácia účastníkov prebieha prostredníctvom stránky Eventbrite

Mapathon je stretnutie, počas ktorého sa účastníci venujú identifikácií polohopisu v územiach, kde chýbajú mapy (tzv. Missing maps). Používajú pritom open source nástroje v online prostredí OpenStreetMap, pomocou ktorých vytvárajú mapové vrstvy budov, ciest príp. iných objektov na podklade satelitných snímok. Úplní začiatočníci sa môžu naučiť pracovať s mapovým editorom a skúsenejší užívatelia môžu využívať pokročilejšie online nástroje.

Výstupy z mapathonov pomáhajú aj medzinárodnej humanitárnej organizácii Lekári bez hraníc/Médecins Sans Frontieres v oblastiach, ktoré sú najviac ohrozené krízami.

Dobrovoľníci budú mapovať na vlastných notebookoch a odporúčame si priniesť aj myš. Pre zahraničných účastníkov bude zabezpečené tlmočenie do angličtiny.

Amavet 962 – organizátor mapathonov v SR
Mladí vedci SAV – spoluorganizátor 9. bratislavského mapathonu
Geografický ústav SAV – hostiteľ 9. bratislavského mapathonu
Lekári bez hraníc
Project MissingMaps
Project OpenStreetMap

Pridaj komentár